Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω επιστροφής του αρνητικού κλίματος

από Team MyPortal.gr
sms

Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς το θετικό επενδυτικό κλίμα δείχνει να υποχωρεί, επηρεασμένο από την ανοδική  πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αλλά και από την πτωτική τάση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,14%. Από τους επιμέρους κλάδους αυτοί της ενέργειας, και κυρίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έκλεισαν με πτώση 2,1%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε απώλειες 1,2%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax σημείωσε μικρή άνοδο 0,10. Στο Παρίσι, ο δείκτης o CAC έκλεισε αμετάβλητος σε σχέση με την Τρίτη, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης  FTSE  έκλεισε με απώλειες 0,77%.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Τετάρτης είναι ότι η αγορά δεν κατάφερε στς αρχές του μήνα να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σημείο αναφοράς για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων και μέτρηση της οικονομικής εμπιστοσύνης των επενδυτών, άγγιξε για λίγο το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.