Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016

από Team MyPortal.gr
sms

Νερό στον μύλο της εξωθεσμικής συμπεριφοράς  που υπονομεύει το κύρος του κοινοβουλευτισμού ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο κρούσμα η κίνηση του να εκτροχιάσει τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία είχε ως αντικείμενο την εξέταση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του στον Περισσό.

Με τον αψύ Παύλο Πολάκη να σιγοντάρει με την ιταμή φρασεολογία που τον χαρακτηρίζει, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή αποχώρησαν, καταγγέλλοντας προσχηματικά, νέα εκτροπή με αφορμή τη μη κλήση του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

Η νέα εκδοχή του κοινοβουλευτικού σόου από την αξιωματική αντιπολίτευση στηρίχθηκε σε επιστολή που είχε αποστείλει ο Διοικητής της ΑΔΑΕ, ζητώντας να παραστεί στη διαδικασία, κατά παράβαση βέβαια, των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, αποδομώντας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή του ο κ. Ράμμος, ζητά να ενημερώσει σε απόρρητη επιτροπή. Πρόσθεσε δε, σε αυστηρό ύφος: «δεν κανονίζει εκείνος τη διαδικασία. Επίσης μιλά για ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση πρέπει να είναι συγκεκριμένη, και να αναφέρεται σε συγκεκριμένα θέματα. Θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένος, θα περιμένω να δω συγκεκριμένα το αίτημα του κ.Ράμμου και από εκεί και πέρα θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες».

Τα τεκταινόμενα που επιχειρήθηκαν να αξιοποιηθούν για μικροκομματικά οφέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε ο γαλάζιος βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης:

Πάμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ κακό προηγούμενο. Οι ανεξάρτητες αρχές δεν υποκαθιστούν ούτε δικαιοσύνη, ούτε εξουσία. Να απαντήσετε στην κ.Ράμμο.

Δεν υποδεικνύει ο ίδιος πότε θα έρθει, ούτε κάνει υποδείξεις στην επιτροπή». Κατήγγειλε μάλιστα εργαλειοποίηση των ανεξάρτητων αρχών.