Απάντηση Σκέρτσου σε Τσίπρα: «Τον ενδιαφέρει εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού»

από Team MyPortal.gr
sms

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα για όσα δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη (16/5) στη διακομματική συνέντευξη, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, ασκώντας του κριτική πως «τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εναλλακτικές σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που προέβαλε ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως «πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Εξηγώντας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις».

Καταλήγοντας, σχολίασε σκωπτικά πως «το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

«Θέλω κυβέρνηση σταθερή, μακράς πνοής»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς στην διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποίησε για τις συνεργασίες, υποστήριξε ότι το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει συγκυβέρνηση. Αν είναι η ΝΔ πρώτη ο κ. Μητστοτάκης θα επιδιώξει να φτιάξει κυβέρνηση δεν θα το ρισκάρει, εκτίμησε. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος θα έχουμε κυβέρνηση, τόνισε, προσθέτοντας ότι η προοδευτική κυβέρνηση θα στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα για ανάταξη της οικονομίας, στήριξη της κοινωνίας, επαναφορά της δημοκρατίας στην εξουσία.

«Δεν είναι το όραμα μου ούτε το σχέδιο μου να φτιάξω μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση σταθερή, μακράς πνοής», σημείωσε.