Αντώνης Σαουλίδης: “Ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ”

από Αντώνης Σαουλίδης
sms

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Πλάκα

 

“Ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ σημαίνει καθαρή εντολή από τους πολίτες ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας”, τονίζει αναφερόμενος στους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Αντώνης Σαουλίδης.  Επισημαίνει ότι οι διακυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πολλά κοινά σημεία ενώ για τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα λέει προς τους πολίτες «τους δοκίμασες, απέτυχαν, πάρε την απόφαση αλλαγής ακόμα και για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού».

 

 

Μοτο: “θα είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η μία και μοναδική υπόσχεση που δίνω κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες”

 

 

Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ; Το ισχυρό διψήφιο ποσοστό πως προσδιορίζεται;

Ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ σημαίνει καθαρή εντολή από τους πολίτες ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Μόνο με ένα ισχυρό ποσοστό το ΠΑΣΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να βάλει τις κόκκινες γραμμές του, να απαιτήσει προγραμματική συναίνεση για τη δημόσια υγεία, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για την κοινωνική στέγη των νέων. Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ επίσης θα επιστρέψει το αίσθημα δικαίου στη χώρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις και τις παρεμβάσεις τους στην δικαιοσύνη.

 

 

Δεν πρέπει ο ψηφοφόρος που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ να γνωρίζει πριν τις εκλογές ποιος είναι πιθανόν να του προκύψει ως πρωθυπουργός, σε περίπτωση συνεργασίας;

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα, τα προγράμματα και τις θέσεις αυτών, ψηφίζουν και πρόσωπα. Είτε το πρόσωπο του εκάστοτε πολιτικού αρχηγού, είτε αυτά των υποψηφίων. Δεν ψηφίζουν μόνο με κριτήριο πρωθυπουργικό. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στον ελληνικό λαό. «Τους δοκίμασες, απέτυχαν, πάρε την απόφαση αλλαγής ακόμα και για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού». Και είμαστε θεσμικοί στο ΠΑΣΟΚ κ. Πλάκα. Δεν κάνουμε τίποτα πέρα από όσα επιτάσσει το Σύνταγμα. Η κάλπη θα δείξει αν αποδοκιμαστεί η εμμονή Μητσοτάκη για αυτοδυναμία ή αντίστοιχα η παλινόρθωση Τσίπρα. Το πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν θα είναι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε οποιαδήποτε εταίρου. Θα είναι της κυβέρνησης συνολικά.

 

 

«Απορρίπτετε» και Μητσοτάκη και Τσίπρα. Είναι ίδιες οι διακυβερνήσεις ΝΔ 2019-2023 και ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 για το ΠΑΣΟΚ;

Έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία. Στη Νέα Δημοκρατία κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για τις τηλεοπτικές άδειες, τη Novartis κλπ. Και επί Μητσοτάκη ζήσαμε παρεμβάσεις και αποκορύφωμα τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών και της παγίδευσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης, στην οικονομία. Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για επιδοματική πολιτική. Και τι έκανε 4 χρόνια; Επιδόματα που τα βάφτισε «pass» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε «θεσμούς» την τρόικα. Και στα βαφτίσια ίδιοι αποδείχτηκαν. Ο ένας με τους αριστερούς πειραματισμούς έφερε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και ο δεύτερος με την επιτηδευμένη πολιτική του, έκλεισε το μάτι στην αισχροκέρδεια επιδοτώντας την μάλιστα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα; Και οι δύο, καταχρέωσαν τη χώρα και το μέλλον των επόμενων γενεών.

 

Σας «φοβίζει» το ενδεχόμενο 2ης κάλπης; Το 2012 είδαμε μεγάλη συμπίεση των υπόλοιπων κομμάτων επ’ ωφελεία των δύο πρώτων.

Δεν υπάρχει δεύτερη κάλπη για το ΠΑΣΟΚ. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για την δημιουργία μια κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο που θα δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών από την πρώτη κάλπη. Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την κάλπη της 21ης Μαΐου. Είναι μια εκλογική διαδικασία που μπορεί να βγάλει κυβέρνηση συνεργασίας, που για το ΠΑΣΟΚ αυτός είναι ο σκοπός. Εμείς δεν έχουμε εμμονή με την αυτοδυναμία. Οπότε αν δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια προγραμματική σύγκληση γιατί να οδηγηθούμε σε δεύτερες κάλπες; Που μπορεί πάλι να μας οδηγήσουν στο ίδιο σημείο; Και για να μην υπάρξει η εντύπωση ότι αποφεύγω το πρώτο σκέλος του ερωτήματος σας. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται ούτε δεύτερες ούτε τρίτες κάλπες. Το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνητική πρόταση, πάγιες και καθαρές θέσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και θα αποτελεί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τον χρήσιμο και σημαντικό καταλύτη για την πρόοδο του έθνους.

 

Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που στέλνετε στους ψηφοφόρους ως υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης;

Να ψηφίσουμε και για τη Θεσσαλονίκη μας. Να πάρουμε μια απόφαση αλλαγής και για την πόλη μας. Όλοι μας κ. Πλάκα, στις μεταξύ μας συζητήσεις παραδεχόμαστε πόσο πίσω βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Σε υποδομές, στην ανεργία, στο επίπεδο διαβίωσης, στο πράσινο, στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Για μένα, κάποιοι έχουν την ευθύνη. Και εντός και εκτός των τειχών. Δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν για την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Προσωπικά υπόσχομαι στους συμπολίτες μου ότι δεν θα γίνω κάτοικος Αθηνών, δεν θα αναλωθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά θα είμαι εκεί να πάει το Μετρό στα Δυτικά, να μπει σε τροχιά ο Προαστιακός, να περάσουμε έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς να αναπνέουμε αέρα-δηλητήριο, να κυκλοφορήσουν στην πόλη ολοκαίνουρια λεωφορεία με νέους οδηγούς στο τιμόνι, να μην καταλήξουν οι λογαριασμοί ύδρευσης στα επίπεδα του ρεύματος ή του αερίου, να δημιουργήσουμε το παιδιατρικό και το ογκολογικό νοσοκομείο, να αποδοθούν στρατόπεδα και κτήρια κουφάρια στις τοπικές κοινωνίες για την δημιουργία πνευμόνων πρασίνου. Με δύο λόγια, θα είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η μία και μοναδική υπόσχεση που δίνω κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες.