Αντιπολίτευση σε Ζέρβα: Μόνο Ζωντανό- Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο για τα μεγάλα θέματα της πόλης

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι τέσσερις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την οποία, ενόψει και της ορισμένης για σήμερα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Τηλεδιάσκεψη, μετά τη χθεσινή ακύρωση της δια περιφοράς συνεδρίασης για Ανάπλαση- ΔΕΘ και Συγκοινωνιακό- ΟΑΣΘ, ζητούν την πραγματοποίηση ανοιχτής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου και με δημοσιογραφική κάλυση για τα δύο μεγάλα αυτά θέματα της πόλης και γνωστοποιούν ότι αρνούνται την πρόταση της Διοίκησης για Τηλεδιάσκεψη σήμερα.

Η ανακοίνωση των παρατάξεων:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η έλλειψη απαρτίας στην απόπειρα της διοίκησης του Δήμου να αποφασίσει για δύο μεγάλα θέματα της πόλης (ΔΕΘ και λεωφορεία του ΟΑΣΘ) «δια περιφοράς» (χωρίς, δηλαδή, διαφάνεια και διάλογο), απέδειξε πόσο δικαιολογημένη ήταν η στάση της αντιπολίτευσης, που επέλεξε την αιτιολογημένη αποχή από αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία.

Για τους παραπάνω λόγους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου που υπογράφουν παρακάτω, αρνούνται να αποδεχθούν τη νέα πρόταση της διοίκησης για τηλεδιάσκεψη σήμερα Πέμπτη 6/8, που κάνει μεν αναγκαστικά ένα βήμα πίσω, αλλά συνεχίζει να διατηρεί τη συζήτηση σε ένα στενό πλαίσιο, χωρίς επαρκή συμμετοχή κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, με τους δημοτικούς συμβούλους σε απόσταση, χωρίς ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη, ερήμην ουσιαστικά της πόλης.

Είναι στο χέρι της διοίκησης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσουν μια ανοιχτή και ζωντανή συνεδρίαση, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης που σχετίζονται με τα θέματα της Η.Δ. αλλά και αυτών που έχουν ήδη διατυπώσει εύλογες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις (ΑΠΘ, τμήμα Αρχιτεκτόνων κ.α).

Η συνεδρίαση αυτή προτείνουμε να γίνει στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία μετά το Δεκαπενταύγουστο, π.χ. την Πέμπτη 20/8 ή την Δευτέρα 24/8 ή άλλη που θα θεωρηθεί πιο κατάλληλη και από πλευράς υγειονομικής προστασίας των συμμετεχόντων.

Θα διασωθεί έτσι η δυνατότητα να συζητηθούν τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα όπως τους αξίζει: ενώπιον της πόλης, σε μια ζωντανή, ανοιχτή συνεδρίαση, με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά όσοι πολίτες ενδιαφέρονται. Και, το κυριότερο, θα διασωθεί η χαμένη τιμή του δημοτικού συμβουλίου και θα αποτραπεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια απαξίωσής του.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Κατερίνα Νοτοπούλου (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ)

Σπύρος Βούγιας (ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Μιχάλης Τρεμόπουλος (ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ)

Αντώνης Γαζάκης ( Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ)

No Comments Yet

Comments are closed