Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση

από Team MyPortal.gr
sms

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή  για συκοφαντική δυσφήμιση επιβλήθηκε στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ιακώβου.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μανδρίνος. 

Ο κ. Ιακώβου, που διαδέχθηκε τον κ. Μανδρίνο στην προεδρία της Ομοσπονδίας, κατηγορείται ότι την περίοδο 2018-2019 διατύπωνε δημόσια ότι η προηγούμενη διοίκηση ήταν υπεύθυνη για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στο ταμείο της ΟΕΕΘ. Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια συνέλευσης, είχε ισχυριστεί ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε λάβει υπέρογκα δάνεια, χωρίς, ωστόσο, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Είχε προηγηθεί και εξώδικη επιστολή με την οποία ο κ. Μανδρίνος ζητούσε από τον κ. Ιακώβου να ανακαλέσει, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι δεν ποτέ δεν διατύπωσε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Την ενοχή του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης πρότεινε και ο εισαγγελέας λέγοντας μάλιστα πως «υπήρχε κακοβουλία στην τέλεση της πράξης», ενώ το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.