Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου προς τους επαγγελματίες για τις μειώσεις κατά 11,4% στα δημοτικά τέλη

από Team MyPortal.gr
sms

Ανοιχτή επιστολή προς τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου απευθύνει ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, εν όψει των γενναίων μειώσεων κατά 11,4% που θα ισχύσουν στα δημοτικά τέλη από 1ης Ιανουαρίου 2020.

Για τη νέα χρονιά οι ελαφρύνσεις στα ανταποδοτικά τέλη αφορούν τους επαγγελματίες, ενώ δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι το φθινόπωρο να επανεξεταστούν τα οικονομικά και να επαναπροσδιοριστούν οι συντελεστές καθαριότητας και φωτισμού, με στόχο οι μειώσεις να επεκταθούν και στα νοικοκυριά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη:

«Φίλε επαγγελματία,
Η επιστολή που κρατάς στα χέρια σου έχει στόχο τη δική σου ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύω να τιμήσω μια βασική δέσμευση που ανέλαβα απέναντί σου καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δεκαετής οικονομική κρίση που φαίνεται πλέον να είναι πίσω μας, η υπερφορολόγηση σε εθνικό επίπεδο, η απουσία ανταποδοτικότητας μεταξύ των δημοτικών τελών που πλήρωνες και των υπηρεσιών που απολάμβανες σε τοπικό επίπεδο, γνωρίζω καλά ότι σου έκαναν τη ζωή δυσκολότερη.

Για να μπορούμε όμως να ζούμε σε έναν δήμο σύγχρονο, δυνατό και σε τάξη, που να μπορεί ταυτόχρονα να φροντίζει τους πιο ευάλωτους πολίτες του, χρειαζόμαστε ισχυρή τοπική οικονομία και ζωντανή τοπική αγορά.

Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι ο κόπος, η σκληρή δουλειά και το ρίσκο που εσύ αναλαμβάνεις ως πρωταγωνιστής της τοπικής επιχειρηματικότητας δεν πάνε χαμένα, ότι οι εταιρίες που εδρεύουν στον δήμο μας, αλλά δραστηριοποιούνται διεθνώς, θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον εξωστρεφή τους προσανατολισμό.

Είμαι λοιπόν αποφασισμένος να ενισχύσω το προφίλ του δήμου μας ως επενδυτικού προορισμού και γι’ αυτό προχωράμε στο πρώτο αποφασιστικό βήμα: τη μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Σε αυτό το σημείο, αθέτησα μία υπόσχεσή μου:

Δεσμεύτηκα για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, αλλά η μείωση τελικά θα φτάσει το 11,4%.
Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση για σένα.
Σημαίνει ότι λέμε λιγότερα και κάνουμε περισσότερα.
Σημαίνει ότι σου ζητάμε λιγότερα και σου παρέχουμε περισσότερα.

Παράλληλα, σε μερικούς μήνες από σήμερα πρόκειται να επανεξετάσουμε τους συντελεστές καθαριότητας και φωτισμού στο σύνολό τους, δηλαδή όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά και για τα νοικοκυριά.

Τέλος, για το βιοτεχνικό πάρκο, συγκροτούμε ειδικό συνεργείο, επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση προβλημάτων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, το οποίο θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στη νέα δημοτική αρχή δικαιούσαι να βλέπεις έναν ενεργό συμπαραστάτη σου».