Άνοδος στις ασιατικές αγορές μετά την υπογραφή Μπάιντεν για το χρέος των ΗΠΑ

από Team MyPortal.gr
sms

Οι ασιατικές αγορές σημειώνουν σε μεγάλο βαθμό άνοδο μετά την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο νομοσχέδιο που αφορά το ανώτατο όριο του χρέους.

Το συμβιβαστικό νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους πέρασε από τη Γερουσία με 63-36 το βράδυ της Πέμπτης, κερδίζοντας αρκετή υποστήριξη και από τα δύο κόμματα ώστε να ξεπεραστεί το όριο των 60 ψήφων της αίθουσας για την αποφυγή κωλυσιεργίας.

Την Τετάρτη, πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από περίπου 72 ώρες, περνώντας με 314-117.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 0,72% τη Δευτέρα, επεκτείνοντας το ράλι του. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας αντέστρεψαν την τάση, με τον Shanghai Composite να σημειώνει οριακή άνοδο και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,62%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο σημείωσαν επίσης άνοδο, καθώς η απόφαση της βασίλισσας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά ένα ακόμη εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε περαιτέρω άνοδο, αφού οδήγησε τους παγκόσμιους ομολόγους του για τον μήνα Μάιο, κερδίζοντας 1,82% και διαπραγματευόμενος σε νέο υψηλό έτους, και καθώς ο Topix ήταν υψηλότερα κατά 1,5%. Το επόμενο επίπεδο που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές θα είναι το όριο των 32.000 μονάδων, το οποίο θα φέρει τον δείκτη αναφοράς στο υψηλότερο επίπεδο από το 1989.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,54%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,00%, εν όψει της αυριανής απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας για το επιτόκιο.