Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στραμμένο στα επιτόκια

από Team MyPortal.gr
sms

Σε θετικό κλίμα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γνώρισαν μια αστάθεια στις εμπορικές συναλλαγές την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας και δημοσιοποιήσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και της μη μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Οι επενδυτές περιμένουν το επόμενο πενθήμερο τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών της Σουηδίας και της Τουρκίας., αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ της Ισπανίας την Τρίτη και της Ιταλίας την Παρασκευή, ευελπιστώντας να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,53% στις 517,82 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,68% στις 18.286,82 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC προσθέτει 0,81%, στις 7.690,34 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 1,31% και κινείται στις 33.747,53 μονάδες.