Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά το ράλι της Wall Street

από Team MyPortal.gr
sms

Κέρδη σημείωσαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη (18/06), καθώς η Wall Street σημείωσε ράλι κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) για τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η RBA διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35% για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, λέγοντας ότι ο πληθωρισμός «παραμένει πάνω από το στόχο και αποδεικνύεται επίμονος».

Επίσης, η RBA σημείωσε ότι οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν «αβέβαιες», με τα πρόσφατα στοιχεία να σηματοδοτούν ότι η επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό είναι απίθανο να είναι ομαλή.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε κέρδη 1,01% στις 7.778,10 μονάδες. Επίσης, ο  Nikkei 225 της Ιαπωνίας κατέγραψε άνοδο 1% στις 38.482,11 μετά από πτώση σχεδόν 2% τη Δευτέρα, ενώ ο Topix ήταν υψηλότερα κατά 0,74%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,72%, με αιχμή τα κέρδη των εταιρειών κατασκευής τσιπ Samsung Electronics και SK Hynix, οι οποίες σημείωσαν άνοδο περίπου 2,3% και 3% αντίστοιχα. Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,15%.

Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,20%, ενώ ο Shanghai σημείωσε άνοδο 0,37%.