Ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

από Team MyPortal.gr
sms

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστηρίχθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η τροπολογία, με την οποία αποσαφηνίζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες, και θα εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

«Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Η συγκεκριμένη υπουργική τροπολογία ήταν ένα αίτημα ετών δίκαιο και το οποίο υλοποιείται από την κυβέρνησή μας» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, επισημαίνοντας την υποβάθμιση που υπέστη το νοσοκομείο από τις προηγούμενες πολιτικές.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης, «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με τη νομοθέτηση αυτή ανοίγουν τον δρόμο ώστε να μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, γεγονός που θα προσφέρει πολλά στην ανατολική περιοχή, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πάρα πολλούς ασθενείς και από τους γύρω νομούς». Η συμβολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη ήταν καθοριστική, σημείωσε.
«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που καθημερινά δίνεται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» είχε συσταθεί ως ενιαίο νομικό πρόσωπο Δ.Δ., μετά από συγχώνευση του Α? Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου ΙΚΑ «Άγιος Παύλος». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην τροπολογία που εισήχθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχαν προκληθεί αμφισβητήσεις σε σχέση με τη μεταβίβαση από το ΙΚΑ στο νοσοκομείο του ΕΣΥ των ακινήτων και του λοιπού εξοπλισμού.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου είχε έρθει σε επαφή με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας βοήθεια για να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα κι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες ήρθε η συγκεκριμένη τροπολογία σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία, όπως σημειώνεται, «λύνεται οριστικώς η χρόνια αμφισβήτηση, καθόσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως αριθμ. 161 (πρώην αριθμ. 147) του δήμου Καλαμαριάς, κειμένου οικοπέδου, επί του οποίου βρίσκεται και λειτουργεί το κτιριακό συγκρότημα του “Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”».