Ανδρουλάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: Εκτός των πόλεων οι περισσότερες εκθέσεις στην Ευρώπη

από Team MyPortal.gr
sms

Την άποψη πως οι μεγάλες εκθέσεις των πόλεων της Ευρώπης βρίσκονται στην πλειονότητα τους εκτός του οικιστικού ιστού εξέφρασε από το βήμα της αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ κατά την προγραμματισμένη του συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του MyPortal.gr και της εφημερίδας “Πολιτική“, Γιάννη Γκουμάκη, για το ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και για το αν θεωρεί πως η έκθεση στο σύνολο της πρέπει να μεταφερθεί εκτός πόλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε:

“Είναι μια συζήτηση που γίνεται και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Εγώ θέλω να σταθώ στο εξής. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις οι μεγάλες εκθέσεις είναι έξω από τις πόλεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τώρα, εάν υπάρχει η δυνατότητα η έκθεση να μείνει εδώ αλλά να αναπτυχθεί, να αποκτήσει περισσότερη δυναμική χωρίς να δημιουργεί άλλα προβλήματα και αυτό είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει”, είπε.

Και συνέχισε: “Οποιαδήποτε επιλογή πρέπει να είναι μια επιλογή η οποία να είναι απόρροια πραγματικών δεδομένων και όχι εσωτερικών τοπικισμών. Διότι εάν θέλουμε μια έκθεση να αποκτήσει έναν άλλο χαρακτήρα ακόμη μεγαλύτερο από αυτόν που έχει σήμερα πρέπει να δούμε τα πραγματικά δεδομένα για να πάρουμε μια απόφαση και όχι να υπάρχουνε αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν βοηθούν στο αποτέλεσμα που χρειάζεται ο λαός της Θεσσαλονίκης”.

“Και μια μεγάλη έκθεση αλλά και μια βιώσιμη καθημερινότητα”, τόνισε καταληκτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Δείτε το βίντεο της ερώτησης στο Νίκο Ανδρουλάκη εδώ