Αμανατίδης: «Μεγάλες καθυστερήσεις και κυβερνητική αδιαφορία για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος»

από Team MyPortal.gr
sms

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εικονικής πραγματικότητας Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Αμανατίδη, η μεγάλη καθυστέρηση και αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στην επέκταση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

«Από τον Ιανουάριο του 2020, ο κ Κοντοζαμάνης είχε απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου με επιπλέον 200 κλίνες δίνοντας υπόσχεση επίσπευσης της διαδικασίας» υπενθύμισε, σήμερα, στη Βουλή στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

«Όμως η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για την μελέτη λαμβάνεται μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου του 2022 και αφού είχε κατατεθεί η επίκαιρη ερώτησή μου» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι επί 2,5 χρόνια η κυβέρνηση αδιαφόρησε για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ανατολική Θεσσαλονίκη, παρά τις υποσχέσεις της και φυσικά δεν βρίσκεται ούτε στα “περιβόητα” 30 plus έργα για την βόρεια Ελλάδα

«Τα 30 plus έργα που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για την πόλη μας εντάσσονται στο πλαίσιο της δικής του εικονικής πραγματικότητας» σχολίασε, τονίζοντας στη συνέχεια, με νόημα, πως «δεν μπορεί το Νοσοκομείο Άγιο Παύλος να γίνει το δεύτερο ανέκδοτο για τη Θεσσαλονίκη».

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε, εκ νέου, πως η μελέτη του έργου θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως και η ένταξη του έργου κατόπιν στο ΕΣΠΑ.

«Οι Θεσσαλονικείς βιώνουμε την αδιαφορία της ΝΔ και δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση υλοποίηση της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα προκύψει από τις εκλογές» ανταπάντησε, ο Γιάννης Αμανατίδης.