Αλήθεια… ΕΣΥ! Ποιον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης θες;

Μπελενιώτης Γιάννης

του Γιάννη Μπελενιώτη

Οικονομολόγος & πολιτικός επιστήμων. Διευθύνων Σύμβουλος-CEO και συνιδρυτής του ομίλου My Company Group. Συνιδρυτής του think tank «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης» (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Κ.Α)

Δήμος Θεσσαλονίκης .. Οι περισσότεροι που ασχολούνται, αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο ιδανικός υποψήφιος δήμαρχος της κεντροδεξιάς, άλλους δεν τους ενδιαφέρει καν..

Μέχρι σήμερα λοιπόν έχω μετρήσει 35 ονόματα. Τους 30 τους γνωρίζω προσωπικά. Τους 5 δεν έτυχε ακόμα να τους γνωρίσω, πιστεύω όμως ότι θα γίνει και αυτό. Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι με έβαλαν σε πειρασμό και εμένα να ακουστεί το όνομα μου, έτσι για το γαμώτο. Αλήθεια όμως αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός που μπορεί, όχι απλώς να κερδίσει τις εκλογές αλλά να διοικήσει σωστά και ορθολογιστικά.

Αναρωτιέμαι και ρωτάω τον εαυτό μου , εσύ πραγματικά ποιον θα ήθελες; Ποιον θα ήθελες να διοικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον οποίο ζεις καθημερινά; Ποιον θα ήθελες να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών; Ποιον θα ήθελες να λύσει το κυκλοφοριακό και τα διπλοπαρκαρισμένα ειδικά στην “αναθεματισμένη” Βασ. Όλγας με το πρωινό ατελείωτο μποτιλιάρισμα και τα τριπλοπαρκαρισμένα, τα οποία το myportal.gr έκανε θέμα. Τότε για μια μέρα διορθώθηκε το θέμα όμως επανήλθε!

Ποιον θα ήθελες να κάνει την Θεσσαλονίκη μια νέα Βαρκελώνη με τουρισμό απο όλον τον κόσμο; Ποιον θα ήθελες να μπορεί να πληρώνει τα τιμολόγια των προμηθευτών του Δήμου στην ώρα τους και όχι μετά από 8 μήνες ( δυστυχώς έχω τραυματική εμπειρία)! Ποιον θα ήθελες να μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τις ουρές–φιδάκια των ταξί στο κέντρο; Ποιον θα ήθελες να αφήνει όλα τα μαγαζιά να δουλεύουν και να μην βρίσκει συνέχεια προβλήματα; Ποιον θα ήθελες να χτίσει μια πόλη όπως ο Δήμος Τρικαίων, τον οποίο δήμαρχο πραγματικά θαυμάζω και επαινώ (μια πόλη άρτιο παράδειγμα της εναρμόνισης με την τεχνολογία και όχι μόνο); Ποιον θα ήθελες να είναι αρχηγός του δημότη και να αποφασίζει για το δικό του καλό; Ποιον θα ήθελες για να είναι ο εκφραστής της πόλης; Ποιον θα ήθελες για να βάλει σε τάξη τους εργαζομένους του Δήμου με το πλεονάζον προσωπικό; Ποιον θα ήθελες να βλέπεις στον δρόμο και να τον επικροτείς για τα έργα του και το καθημερινό τρέξιμο χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να διαμαρτυρηθείς. Και φυσικά ακόμα πολλά αμέτρητα “Ποιον θα ήθελες;”

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αυτό που θέλω είναι κάτι μοναδικό και ίσως ουτοπικό… Βέβαια αναρωτιέμαι ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, του Παρισιού, του Λονδίνου τι παραπάνω έχει από έναν δικό μας; Γιατί όχι και εμείς ως δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην έχουμε μια πόλη πρότυπο; Γιατί και εμείς να μην έχουμε δικαίωμα στο όνειρο μιας πόλης για τον πολίτη;

Κουράστηκα με τα μικροπολιτικά συμφέροντα και με τον υποτιθέμενο εκλεκτό του κάθε κόμματος τον οποίο θα μου επιβάλλουν. Θέλω κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, φρέσκο, δημιουργικό, πρωτότυπο. Έναν υποψήφιο που θα αφήσει τα πάντα και κάθε μέρα θα με πείθει και θα κάνει πράξη ότι παράγει έργο..

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει κάποιον που έχει αξίες και ιδανικά και κυρίως εμπειρία στην διοίκηση, όχι στην θεωρία αλλά στην πράξη. Θέλει ένα νέο άνθρωπο, με νέες ιδέες, με βιώματα από τον κόσμο, με γνωριμίες, με όρεξη για δουλειά. Να σηκώσει τα μανίκια και να είναι εκεί για μένα, για εμάς. Θέλει έναν άνθρωπο που θα συγκρουστεί, που θα με εμπνεύσει για την καθημερινότητα .. Θέλω ένα Δήμαρχο πρωτοπόρο, με φρέσκα μυαλά και όχι απαρχαιωμένα που θα επέλεγα να διοικήσει μια εταιρεία μου.

Φυσικά τα θέλω είναι πολλά .. Το θέμα είναι να γίνουν πράξη. Μην περιμένετε να διαβάστε ποιον προτείνω, μπορείτε να καταλάβετε όλοι από αυτά που γράφω τι εννοώ και τι θέλω.. Θέλω ένα Δήμαρχο ικανό.

Υ.Γ. Άντε πάλι τα ίδια μετά τη δημοσκόπηση που δημοσίευση το MyPortal.gr απο την εταιρεία ProRata, γνωστή για την αξιοπιστία και φερεγγυότητά της. Σενάρια επί σεναρίων απο όσους είδαν τους εαυτούς τους πιο χαμηλά απο εκεί που τους φαντάζονται… Το Myportal.gr εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της, κανενός άλλου. Αλλά ούτε λόγια, ύβρεις, σενάρια και απειλές μας αγγίζουν. Διότι προέρχονται απο αυτούς που ΔΕΝ θέλουμε για δημάρχους, για όλους τους λόγους που εξήγησε παραπάνω…

 

No Comments Yet

Comments are closed