Αλεξανδρούπολη: Τοποθετούνται νέες κλίνες ΜΕΘ αλλά δεν γκρεμίζονται τοίχοι

Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση τονίζει ότι πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωριστεί ένας ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές, σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.

«Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας», δηλώνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν νωρίτερα στον ιστότοπο inkomitini.news, τα οποία ανέφεραν ότι εν όψει της διαμορφούμενης κατάστασης, διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών, με τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Καθηγητή Θεοδόση Μπιρμπίλη, να δηλώνει ότι «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

No Comments Yet

Comments are closed