Ακόμη μια απάτη με εικονικούς εμβολιασμούς από γιατρό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά με εικονικούς εμβολιασμούς. Στην τελευταία μάλιστα απάτη που αποκαλύφθηκε στο Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας συμμετείχε και γιατρός. Στο κόλπο εμπλέκονται δύο γυναίκες υπάλληλοι (μια νοσηλεύτρια και μια γραμματέα) αλλά και μια 75χρονη γιατρός (πλαστική χειρουργό), που έλαβε και το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «μαϊμού» εμβολιασμός φαίνεται να έχει καταγραφεί και σε βίντεο από την ΕΛΑΣ. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε εκείνα στον Παλαμά Καρδίτσας και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν τρεις Ελληνίδες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Η 75χρονη πλαστική χειρουργός μαζί με μια ακόμα μια γυναίκα επιχείρησαν να πάρουν πλαστά πιστοποιητικά από εικονικό εμβολιασμό, σε συνεννόηση με νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, η οποία και είχε την ευθύνη για την καταχώρηση των στοιχείων στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 75χρονη γιατρός δεν ήθελε να εμβολιαστεί, αλλά χρειαζόταν το πιστοποιητικό προκειμένου να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γιατρός επισκέφθηκε τον εμβολιαστικό χώρο, αλλά η νοσηλεύτρια παρ’ ότι είχε ετοιμάσει το σκεύασμα δεν προχώρησε στον εμβολιασμό, καταστρέφοντας τη δόση. Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που έχοντας την πληροφορία, είχε εκ των προτέρων καλωδιώσει τον χώρο.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου εισαγγελέα, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την έρευνα που διενεργήθηκε, καθώς και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Όπως προκύπτει στη γιατρό η νοσηλευτήρια έβαλε τη σύριγγα χωρίς φάρμακο, στη βοηθό πέταξε το υγρό  στον αέρα

Οι τρεις συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συμβάν εικονικού εμβολιασμού που εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και στη Θεσσαλονίκη.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τρία άτομα για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

No Comments Yet

Comments are closed