Άδωνις Γεωργιάδης στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο: “Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσα για τη Θεσσαλονίκη”

από Team MyPortal.gr
sms

Παρέμβαση στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης και στην ενότητα “Η μετα-Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”  πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος  δήλωσε περήφανος για τις αλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται στη θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως καμία άλλη κυβέρνηση πέραν αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαχρονικά δεν έδρας περισσότερο υπέρ της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός ο οποίος συνδέθηκε διαδικτυακά με το πάνελ ομιλητών, δήλωσε πως προηγουμένως βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον οποίο συζήτησαν για τη νέας δυνατότητα που έχουν οι πολίτες από σήμερα να ιδρύσουν ατομική επιχείρηση μέσω του υπολογιστή τους και του gov.gr.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως είναι πολύ ευχαριστημένος με τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης αλλά και τις επενδύσεις που έρχονται στην πόλη από το 2019 και εξής, με κολοσσούς όπως η Deloitte και η Pfizer να βάζουν την πόλη στον επενδυτικό χάρτη των μεγάλων επιχειρήσεων. Παράλληλα αποκάλυψε πως η Θεσσαλονίκη, συχνά προτιμάται της Αθήνας από μεγάλους επενδυτές, κάτι το οποίο συνέβη και πρόσφατα με μεγάλη εταιρεία η οποία προτίθεται να επενδύσει την πόλη και όχι στην πρωτεύουσα. Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα της εταιρείας.

Στη συνέχεια απέδωσε τα εύσημα στον Υπουργό Μεταφορών και υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα μεγάλα έργα της πόλης όπως το Fly Over, ενώ υποστήριξε πως για τα επόμενα χρόνια, ΔΕΘ και Thess Intec θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της.

Τέλος, ο Υπουργός αποκάλυψε πως η κυβέρνηση έχει μελλοντικά σχέδια για πιθανή μετεγκατάσταση της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ και του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στα ανατολικά της πόλης, κοντά στο χώρο του αεροδρομίου.