Αχτσιόγλου: «Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης»

«Εδώ και 6 μήνες οι πολίτες ζουν σε καθεστώς γενικής και οριζόντιας απαγόρευσης, στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο συγχρόνως lock down Ευρώπης. Είναι λογικό να αναζητούνται βαλβίδες εκτόνωσης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο Μέγκα η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το οριζόντιο λοκντάουν της κυβέρνησης απέτυχε, διότι δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες κρατικές ενέργειες σε μείζονα ζητήματα: στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε, «οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης, με τους υπουργούς να παρελαύνουν στα κανάλια και να ανακοινώνουν διαφορετικά πράγματα, μέσα στην ίδια μέρα, για σειρά κρίσιμων θεμάτων, συντείνει στη συνθήκη απώλειας ελέγχου και αποτυχίας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα, με δεδομένη την αποτυχία της κυβερνητικής στρατηγικής, ο τρόπος αποσυμφόρησης και αποσυμπίεσης μπορεί να είναι ένα ρυθμισμένο, ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, με πρωτόκολλα, με κανόνες, με αποστάσεις. Μια τέτοια ρύθμιση είναι σαφώς προτιμότερη από τον αρρύθμιστο συνωστισμό στις πλατείες» ,επισήμανε.

Αναφερόμενη στη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα τόνισε ότι «χρειάζεται αυστηρότητα και η κυβέρνηση να μην λειτουργεί με μικροκομματική οπτική. Να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους μαζικούς χώρους, όχι με διακρίσεις, όπως αυτές που είδαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο».

No Comments Yet

Comments are closed