Α. Τριανταφυλλίδης: “Απαιτούμε εδώ και τώρα δεσμευτικό χρηματοδοτικό χρονοδιάγραμμα για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης”

από Team MyPortal.gr
sms

Συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου ζητά με ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Α. Τριανταφυλλίδης.

“Η κυβερνητική απόφαση για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη κινείται σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, για να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία αποτελεί ένα ακόμη προεκλογικό «πυροτέχνημα», στα οποία μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση η άμεση ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη μελέτη χωροθέτησης, με την παράλληλη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την υλοποίηση του έργου”, σχολιάζει ο Βουλευτής.

“Άλλωστε, τα παραπάνω δεν τα αναφέρω σήμερα για πρώτη φορά. Τα είχα επισημάνει σε Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου 2022, όταν και πρότεινα επίσημα το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, που βρίσκεται σε επαφή με τον Περιφερειακό, να φιλοξενήσει το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο.

Τότε ο κ.Πλεύρης είχε δεσμευθεί για τα ακόλουθα: «Το δε έργο με το που εντοπιστεί ο χώρος και τον ανακοινώσουμε θα υπάρχει και το σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Για να μην δημιουργούνται καχυποψίες στον οποιονδήποτε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όποιος και να ήταν εδώ θα υπήρχε καχυποψία. Θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για να μπορεί να κρίνεται από τους πολίτες κατά πόσο αυτό τηρείται», μου είχε απαντήσει στη Βουλή ο κ.Πλεύρης”, συνεχίζει.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης παρατηρεί πως “η χθεσινή ανακοίνωση δεν συνοδεύτηκε ούτε από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ούτε από την ένταξη σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο γεγονός που εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας της κυβερνητικής εξαγγελίας”.

“Το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και της πολυπόθητης υγειονομικής θωράκισης της Θεσσαλονίκης, ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς, είναι τόσο σημαντικό που δεν επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να το διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας”, καταλήγει.

Επισυνάπτεται σχετικό απόσπασμα-βίντεο από την ερώτηση-πρότασή του κ. Τριανταφυλλίδη στη Βουλή την 31η Ιανουαρίου 2022 στον Υπουργό Υγείας για να υποδεχθεί το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης:

https://www.youtube.com/watch?v=g7AgcRfA3-Y