Α. Σκέρτσος: Η κοινωνία φοβάται και απορρίπτει τον κ. Τσίπρα

από Team MyPortal.gr
sms

Τη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, αφού αρνήθηκε ως όφειλε εκ του Συντάγματος να παραλάβει τη διερευνητική εντολή, ανακοίνωσε  ότι φοβάται για την κοινωνία, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέτσος.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν πως η κοινωνία τον φοβάται. Και τον απορρίπτει. Αντί να υποδύεται συνεπώς την αυθεντική φωνή της δημοκρατίας και της κοινωνίας, ας κατέβει από τον δικό του θώκο του αλαζονικού ηγεμόνα για να ακούσει καλύτερα τι του είπαν οι πολίτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει επιτέλους την -οφειλόμενη από το 2019– αυτοκριτική του χωρίς να τους προσβάλλει άλλο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Απρόσμενα οδυνηρό σοκ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο χαρακτήρισε «απρόσμενα οδυνηρό σοκ» το αποτέλεσμα των εκλογών για το κόμμα του, ωστόσο, την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι οι επιλογές της κοινωνίας, ακόμα και όσων ψήφισαν τη ΝΔ, μπορεί να αποδειχθούν «οδυνηρές» και ότι «διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις εκλογές της ενισχυμένης εκλογής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».

«Δεν κράτησα την εντολή, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μια σημαντική ευκαιρία για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε και χάθηκε πριν τις εκλογές. Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών, απρόσμενα οδυνηρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.