Α. Γκερέκου: Η Θεσσαλονίκη επανατοποθετείται δυναμικά στον διεθνή χάρτη του τουρισμού

από Team MyPortal.gr
sms

Η Θεσσαλονίκη επανατοποθετείται δυναμικά στον διεθνή χάρτη του τουρισμού, τόνισε απόψε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου, εγκαινιάζοντας μαζί με το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Η κ. Γκερέκου υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι «η Θεσσαλονίκη επανατοποθετείται δυναμικά στον διεθνή χάρτη, ως ένας από τους πιο σημαντικούς city break προορισμούς και όχι μόνο». Πρόσθεσε ότι η πόλη «αλλάζει» και διακρίνεται ανάμεσα και σε άλλες πόλεις της χώρας για τις επιτυχίες της, την εξωστρέφειά της και για το δυναμισμό της και στον τομέα του τουρισμού. «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, είμαστε όλοι μαζί, με συνεργασία, συντονισμό και συνέπεια σε αυτό που αποφασίζουμε» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ.

«Αγωνιζόμαστε για τουρισμό δώδεκα μηνών τον χρόνο», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Δέσμευσή μας είναι ότι όχι μόνο ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη ως μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, αλλά την έχουμε σχεδιάσει και βήμα – βήμα, υλοποιούμε το σχέδιο αυτό με θέληση, δυναμικότητα και συνεργασία».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά και η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκαν στις σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού, μεταξύ άλλων με την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco, με την εντυπωσιακή άνοδο της κρουαζιέρας, την ανάδειξή της σε hub για τη δημιουργική βιομηχανία του κινηματογράφου, κ.ά..

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτό δεν γίνεται τυχαία» επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, που με άοκνες προσπάθειες καταφέρνουν τα αναδείξουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης».

«Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Πάμε δυναμικά να σχεδιάσουμε το 2023. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά είμαστε εδώ ενωμένοι και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα», επεσήμανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Στις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί, αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

     Επιστολή δημάρχων προς το υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων

Στο περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στη φετινή Philoxenia βρέθηκε κι ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, τον οποίο και υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι δύο δήμαρχοι ανέλαβαν εκ νέου κοινή πρωτοβουλία, ώστε και το επόμενο καλοκαίρι να υλοποιηθεί και πάλι το αίτημα να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Ειδικότερα, οι δύο δήμαρχοι κ.κ.Ζέρβας και Τζούμας, απευθύνθηκαν με κοινή επιστολή τους στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας να συμπεριληφθεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σκιάθου στις επιδοτούμενες γραμμές και για το 2023. Η αντίστοιχη πρωτοβουλία την οποία είχαν αναλάβει οι δύο δήμαρχοι τα προηγούμενα χρόνια, είχε τύχει θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών, όπως τονίζουν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου στη νέα επιστολή τους προς το αρμόδιο υπουργείο.