Α.Αμανατίδης στο MyPortal.gr (vid): Περιβάλλον, υπηρεσίες και οικονομική ανάπτυξη οι άξονες του επενδυτικού μας σχεδίου

από Team MyPortal.gr

Σε τρεις μήνες αναμένεται να υπογραφεί η επέκταση του διυλιστηρίου νερού της ΕΥΑΘ ώστε να διπλασιαστούν από τις 150.000 στις 300.000 κ,μ. που δέχεται ημερησίως όπως ανακοινώνει σε συνέντευξή του στη Web TV του MyPortal.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Άνθιμος Αμανατίδης. Όπως δηλώνει αυτό όχι μόνο θα διασφαλίσει επάρκεια νερού για την Θεσσαλονίκη αλλά θα επιτρέψει την εταιρεία να εντάξει στο δίκτυό της και όμορες του πολεοδομικού συγκροτήματος περιοχές.

Ο κ. Αμανατίδης αναφέρεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ που έχει τρεις άξονες: την προστασία του περιβάλλον, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την οικονομική ανάπτυξη. Μεταξύ πολλών αναφέρεται στην προμήθεια έξυπνων υδρομέτρων για τη μείωση των απωλειών καθώς και για το διαγωνισμό που ολοκληρώνεται στις 21 Φεβρουαρίου για την ανακατασκευή του κτιρίου της ΕΥΑΘ στην Εγνατία ώστε να γίνει «πράσινο».

Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία με το ΑΠΘ για τη μέτρηση του κορωνοϊού στα λύματα επισημαίνοντας πως θα τοποθετηθούν νέοι δειγματολήπτες σε σημεία μέσα στην πόλη που θα αποτυπώνουν την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.