Αυξημένη προσοχή λόγω των δυνατών ανέμων ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Δυνατοί άνεμοι πνέουν μετά το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν σαν αποτέλεσμα και την πτώση δέντρων σε αρκετά σημεία της πόλης.

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή λόγω της ισχυρής έντασης ανέμων και καλεί τους δημότες να είναι προσεκτικοί, να ακολουθήσουν μια σειρά οδηγιών και μεταξύ άλλων να αποφύγουν την εναπόθεση απορριμμάτων για σήμερα και αύριο (Δευτέρα, 30.09).

 

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει αναλυτικά:

 

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της έντασης των ανέμων, καλούμε τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων και συγκεκριμένα να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες:

  • Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις
  • Αν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούμε, αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Ασφαλίζουμε ή και απομακρύνουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Ασφαλίζουμε καλά πόρτες και παράθυρα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας.
  • Παρακαλούμε τους δημότες να αποφύγουν για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 30/9 την εναπόθεση απορριμάτων και ογκωδών.

 

Παράλληλα με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και βιώσιμης κινητικότητας, κ.Πρόδρομος Νικηφορίδης, αναφέρει ότι έχουν πέσει ήδη, λόγω των ανέμων, πολλά δέντρα και κάνει και ο ίδιος κάνει έκκληση, για την μη απόθεση απορριμμάτων, σήμερα και αύριο.

 

«Από το πρωί υπάρχει πλήρης εγρήγορση των υπηρεσιών καθαριότητας για την υποστήριξη της πολιτικής προστασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχουν πέσει πολλά δέντρα και λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης των ανέμων αυτή η διαδικασία θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Ως εκ τούτου, γίνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να μην αποθέτουν απορρίμματα σήμερα και αύριο στους κάδους προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να επικεντρωθούμε στην αποκατάσταση των ζημιών», όπως αναφέρει.