Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε η σορός του από το ισοπεδωμένο κτίριο

από Team MyPortal.gr
sms

Η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν την Κυριακή στο Reuters μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλεία, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές ανέφεραν ότι το σώμα του όταν ανασύρθηκε, διαπιστώθηκε ότι ήταν «άθικτο», δεν είχε τραύματα.

Νεκρό και άλλο ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Ναμπίλ Κάουκ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας το Σάββατο στο προάστιο Νταχίγια της Βηρυτού, ανακοίνωσε ο στρατός το πρωί της Κυριακής, καθώς συνεχίζει την τιμωρητική εκστρατεία του εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης που εδρεύει στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Κάουκ ήταν διοικητής μιας «μονάδας ασφαλείας» της Χεζμπολάχ και ανώτερο μέλος του κεντρικού συμβουλίου της τρομοκρατικής οργάνωσης. Βρισκόταν κοντά στην ηγεσία της Χεζμπολάχ «και συμμετείχε άμεσα στην προώθηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του, και τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο Κάουκ, σύμφωνα με τους Times of Israel, εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής και επικεφαλής της περιοχής του νότιου Λιβάνου στο εκτελεστικό συμβούλιο, καθώς και αναπληρωτής επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου.