Πάνω από το 30% η ΝΔ, «ξεφουσκώνει» ο Δούκας – Ντέρμπι Ανδρουλάκη με Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ

από Team MyPortal.gr
sms

Σταθερά πρώτο κόμμα με ποσοστό 30,2% συνεχίζει να είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην πέμπτη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται ελαφρά πτωτικά. Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ περνάει στη δεύτερη θέση η Άννα Διαμαντοπούλου σε απόσταση αναπνοής από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτίμηση ψήφου

Συγκεκριμένα η ΝΔ κινείται πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών και η εκτίμηση ψήφου την τοποθετεί στο 30,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, το ΚΚΕ με 10,6%, η Ελληνική Λύση με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, η Νίκη με 3,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 4,9%.

Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

«Υψηλές πτήσεις» για Διαμαντοπούλου – «Βουτιά» Δούκα στο debate

Σε ό,τι αφορά την εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και στον απόηχο της τηλεμαχίας των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος, το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Άννα Διαμαντοπούλου κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate.

Ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης με 23%, Παύλος Γερουλάνος με 17%, Χάρης Δούκας με 16%, Μιχάλης Κατρίνης με 7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4%. Κανένας απαντά το 7% ενώ 2% λένε «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στο ερώτημα για εκείνους που πιθανόν ή σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, το 31% των ερωτηθέντων προτιμά τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στη δεύτερη θέση με 24% φιγουράρει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ακολουθούν οι: Χάρης Δούκας με 22%, Παύλος Γερουλάνος με 12%, και με 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ως προς τα όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στο ερώτημα «Ποιον προτιμάτε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;», το 24% των ερωτηθέντων προτιμά τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την Άννα Διαμαντοπούλου να υπολείπεται κατά μία μόλις μονάδα στο 23%.

Ακολουθούν οι: Χάρης Δούκας με 22%, Παύλος Γερουλάνος με 13%, Νάντια Γιαννακοπούλου με 4% και Μιχάλης Κατρίνης με 3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Το 42% απαντά πως θα ψήφιζε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ το 23% τον Χάρη Δούκα. Ακολουθούν οι: Άννα Διαμαντοπούλου με 16%, Παύλος Γερουλάνος 9% και αμφότεροι οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης με 2%.

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση υποψηφίου σε ενδεχόμενο β’ γύρο στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τα «δίπολα» διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ανδρουλάκης – Δούκας: 48% – 37%
  • Ανδρουλάκης – Διαμαντοπούλου: 46% – 39%
  • Ανδρουλάκης – Γερουλάνος: 44% – 39%
  • Διαμαντοπούλου – Δούκας: 41% – 42%
  • Γερουλάνος ή Δούκας: 39% – 42%