Τρία ανοικτά ζητήματα για τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των στελεχών, μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας κυριαρχούν δύο επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η πρώτη αφορά ασφαλώς τις εκλογές στην “Αλληλεγγύη” για τη διαδοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Περιφερειάρχη. Αυτές θα γίνουν τον Δεκέμβριο και οι εκτιμήσεις για τη στάση του ίδιου του περιφερειάρχη και το Μαξίμου -όπως και οι προτιμήσεις για τον καταλληλότερο- διίστανται μεταξύ των στελεχών. Επισήμως πάντως οι έχοντες θεσμική θέση και ιδιότητα αποφεύγουν οποιαδήποτε δήλωση για την “επόμενη ημέρα”. Αρκούνται στο “τιμητικό” για την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία της επιλογής του κ. Τζιτζικώστα ως επόμενο Επιτρόπου στην Ε.Ε.

Η δεύτερη αφορά τις εκλογές στα Επιμελητήρια. Στο Επαγγελματικό τρεις υποψηφιότητες προέρχονται από τη ΝΔ και όλες από την παραταξιακή μήτρα του Μιχάλη Ζορπίδη. “Ουδέτερη στάση” είναι η επίσημη γραμμή της ΝΔ και συνεργασία στον 2ο γύρο για τη στήριξη για εκλογή στην θέση του προέδρου του πρώτου εκ των τριών. Επισήμως αυτά διότι στην πράξη τα κομματικά στελέχη έχουν διαχωριστεί στηρίζοντας αυτόν που κρίνουν καλύτερο.

Το τρίτο θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα των ανθρώπων της ΝΔ Θεσσαλονίκης είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Σχεδιάζονται διάφορες πρωτοβουλίες με το βλέμμα κυρίως στο παρελθόν και την ιστορική πορεία και μεταξύ άλλων θα επαναληφθεί η έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων και φωτογραφιών από την πορεία της ΝΔ. Περισσότερα θα αποφασισθούν σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που επίκειται.