Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, Φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι

από Team MyPortal.gr
sms

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για τη στήριξη της Ουκρανίας συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ίδια συνάντηση έλαβαν μέρος ηγέτες περισσότερων από 30 χωρών, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι για να παρέχουμε στην Ουκρανία τους πόρους που χρειάζεται για να χτιστεί ισχυρότερη από ό,τι πριν. Δεν είστε μόνοι σας σε αυτή τη μάχη» είπε ο Τζο Μπάιντεν στον χαιρετισμό του.

Για νέο σχέδιο Μάρσαλ έκανε λόγο ο κ. Ζελένσκι σημειώνοντας ότι «σήμερα βάζουμε τις βάσεις για ένα σχέδιο παρόμοιας αρχιτεκτονικής».

Την διακήρυξη της συνάντησης υπέγραψαν οι ηγέτες περισσότερων από 30 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των G7.

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι βάσει του διεθνούς δικαίου ήταν ευθύνη της Ρωσίας να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο στήριξης της Ουκρανίας αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας