ΝΔ Θεσσαλονίκης για επέτειο δολοφονίας Π. Μπακογιάννη: «Αν και οι σφαίρες σίγησαν τη φωνή του, οι ιδέες του γιγαντώθηκαν»

από Team MyPortal.gr
sms

Με ένα βίντεο από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με φόντο τη φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της επιτροπής, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, αποτίει φόρο τιμής στην επέτειο των 35 χρόνων από τη δολοφονία του.

«Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ο Παύλος Μπακογιάννης είχε αφιερώσει τη ζωή του στη δημοκρατία και την ενότητα και η απώλειά του αποτέλεσε ένα συμβολικό πλήγμα για την πολιτική σκηνή της χώρας. Ήταν ο πολιτικός που προσπάθησε να φέρει ηρεμία, σε μια ταραγμένη εποχή και οραματιστής της εθνικής συμφιλίωσης. Η μέρα αυτή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού», τονίζει ο κ. Ιωακείμοβιτς.

Και συνεχίζει: «Η τραγική ειρωνεία βέβαια αυτής της ημέρας είναι πως ενώ το χέρι των δολοφόνων αφαιρούσε τη ζωή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίνονταν η χρηματοδότηση ενός προγράμματος για την Ευρυτανία που ο ίδιος είχε οραματιστεί και καταρτίσει. Οι αξίες του Μπακογιάννη παραμένουν διαχρονικές. Σήμερα τον τιμούμε αναγνωρίζοντας πως αν και οι σφαίρες σίγησαν τη φωνή του, οι ιδέες του γιγαντώθηκαν».