Μητσοτάκης: Σημαντικός ο μετασχηματισμός των Δυτικών Βαλκανίων σε περιοχή ειρήνης και σταθερότητας

από Team MyPortal.gr
sms

Σημαντικό τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τον μετασχηματισμό των Δυτικών Βαλκανίων σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.  Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Διαδικασίας του Βερολίνου, στην οποία συμπροεδρεύουν η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και στη στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παγκόσμια υγειονομική κρίση αναδεικνύει την αλληλεξάρτηση και την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε επίσης ότι κρίσιμα ζητήματα, όπως το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών καθώς και η τήρηση των συμφωνιών αποτελούν προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.