Σκουρλέτης: Ενιαία έκφραση για την Τουρκία, το Σκοπιανό δε θα μας τραυματίσει

από Team MyPortal.gr
sms

Την ανάγκη μίας ενιαίας γραμμής έκφρασης απέναντι στην Τουρκία και την αντίθεσή του στις κυβερνητικές παραφωνίες εξέφρασε ο υπουργός εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

O κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, στην τηλεόραση του Alpha τόνισε ότι «επιβάλλεται να είμαστε ψύχραιμοι, νουνεχείς και αυτοί που πρέπει να κάνουμε επίκληση των διεθνών συνθηκών».

Με φόντο τις κατά καιρούς ετερόκλητες δηλώσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό είναι η κυβέρνηση να εκφράζεται με ένα ενιαίο τρόπο. Ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση σε ορισμένα πράγματα», για να διευκρινίσει ότι πρέπει αυτό να συμβαίνει «σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη θολώνει αυτή την ενιαία έκφραση. Να μην δημιουργεί παράσιτα στην ενιαία έκφραση».

Για το Σκοπιανό σημείωσε ότι «έχουμε κάνει βήματα. Είναι ανοιχτή η προοπτική επίλυσης. Μακάρι να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, γιατί ευκαιρίες δεν είναι κάθε χρόνο. Κάνουν ένα κύκλο». Για το αν αποτελεί πρόβλημα το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν πιθανή συμφωνία οι ΑΝΕΛ φάνηκε μάλλον να είναι προσεκτικός. «Ήταν αυτός ο εταίρος ο οποίος πάντοτε είχε μια σαφή τοποθέτηση. Γνωρίζαμε ότι διαφωνούμε», σημείωσε, προσθέτοντας: «Απαιτούνται πλειοψηφίες, συγκλίσεις, συναινέσεις, ευρύτερες. Μακάρι να το ψηφίσει η ΝΔ σε σχέση με την τοποθέτησή της την τελευταία δεκαετία. Στο δια ταύτα  η θέση της κυβέρνησης είναι μια. Δε θεωρώ ότι είναι αυτό το ζήτημα είναι ικανό να τραυματίσει τη συνοχή της κυβέρνησης»