Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον Λάζαρο Χατζηνάκο

από Team MyPortal.gr
sms

Η Θεσσαλονίκη και οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Ελλάδας αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον Λάζαρο Χατζηνάκο, έναν από τους γνησιότερους και ικανότερους εκφραστές του δημοσιογραφικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, όπως σημείωσε και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης στην χτεσινή της ανακοίνωση.

Ο Λάζαρος Χατζηνάκος συνδύασε την τόλμη, την καινοτομία, την επιμονή, τον οραματισμό και την ωριμότητα και αυτός ο συνδυασμός αποτελεί το αποτύπωμα που αφήνει στην ενημέρωση. Ηταν ο δημοσιογράφος που τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών και δημιούργησε την πρώτη ιστοσελίδα ελληνικής εφημερίδας στο διαδίκτυο και αυτός ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στην ιδέα ότι το δημοσιογραφικό έργο είναι μια διαρκής αποστολή υπέρ της κοινωνίας, που πρέπει να υπηρετείται ασυμβίβαστα.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Νέας Παναγίας ήταν δεκάδες δημοσιογράφοι, άνθρωποι της πολιτικής και του πνεύματος αλλά και άνθρωποι του κέντρου της πόλης, όπου ο Λάζαρος Χατζηνάκος έζησε τα περισσότερα χρόνια από τη ζωή του.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ των άλλων οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ελλη Χρυσίδου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο πρώην βουλευτής Σπύρος Βούγιας, ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Νίκος Καρράς και δεκάδες πολίτες.