Μια ρομαντική βόλτα στο Ταζ Μαχάλ

από Team MyPortal.gr
sms

Μια ρομαντική απόδραση στο Ταζ Μαχάλ απόλαυσαν σήμερα  ο 40χρονος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η 64χρονη σύζυγός του Μπριζίτ. Επισκεπτόμενοι το εμβληματικό μαυσωλείο που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο μνημείο αγάπης παγκοσμίως και κάνοντας μια εκδρομή που οργανώθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας στην Ινδία.

Το προεδρικό ζευγάρι όταν αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος του στην Άγκρα, που βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νότια του Νέου Δελχί, το υποδέχθηκαν χορεύτριες, ενώ  στη συνέχεια ο ξεναγήθηκαν για σχεδόν δύο ώρες στο φιλοτεχνημένο από λευκό μάρμαρο μνημείο.

Αυτό το μαυσωλείο «λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη, για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, το Ταζ Μαχάλ παρέμεινε κλειστό για το ευρύ κοινό. Να σημειωθεί ότι το μνημείο αποτελεί πόλο έλξης για σχεδόν όλους τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων ή άλλες σπουδαίες προσωπικότητες που δεν χάνουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεών τους στην Ινδία. Όπως συνέβηκε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, που πόζαρε μόνη της όταν το επισκέφτηκε το 1992.