Οι πιτσιρικάδες του Τσίπρα

από Team MyPortal.gr
sms

Θεωρούνται οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση που όλο και αυξάνονται. Ο λόγος για τους λεγόμενους και «πιτσιρικάδες του Τσίπρα», που είναι οι νεαροί κυβερνητικοί (όλοι κοντά στα 40 σε ηλικία, μερικοί και μικρότεροι), τους οποίους όλο και περισσότερο εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός και το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου. Και οι οποίοι θα κληθούν να προχωρήσουν το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, πρεσβεύοντας το νέο και παίρνοντας αποστάσεις έναντι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος

Θα θυμάστε τη φωτογραφία που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον πρώτο μεγάλο ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το Νοέμβριο του 2016. Παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό να συζητά με νέους υπουργούς, που σχεδόν όλοι ήταν ίδια ντυμένοι (φώτο επάνω). Λίγοι με σακάκια και γραβάτες, όλοι σχεδόν με άσπρα πουκάμισα, πλην της μοναδικής γυναίκας στην ομήγυρη που ήταν η Εφη Αχτσιόγλου, που φορούσε ένα μαύρο φόρεμα. Ανάμεσα τους οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης. Αλέξανδρος Χαρίτσης, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μιχάλη Καλογήρου.

Σε αυτούς όλους θα πρέπει να προσθέσουμε και δύο καινούρια πρόσωπα που προέκυψαν στον τελευταίο  μίνι ανασχηματισμό. Πρόκειται για τους Νάσο Ηλιόπουλο, που διετέλεσε στο παρελθόν γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα ανέλαβε το πόστο του υφυπουργού εργασίας και τον αρχαιολόγο Κώστα Στρατή που ορίστηκε νέος υφυπουργός πολιτισμού.

Nα σημειώσουμε πάντως την απουσία της Θεσσαλονίκης από την ομάδα των «πιτσιρικάδων του Τσίπρα»…