Β. Κικίλιας: H επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να γίνει μόνο με πυγμή, με στρατηγική και με συγκεκριμένες κινήσεις

από Team MyPortal.gr
sms

Για μη άμεση, σε πρώτο χρόνο, αντίδραση από τη Κυβέρνηση στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε λόγο σήμερα μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

“Έπρεπε η ελληνική Πολιτεία να τους εξασφαλίσει την καλύτερη εκπροσώπηση, είχαμε θέμα ακόμα και με τη μετάφραση. Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν στην Ελλάδα την ημέρα του περιστατικού, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Δεν είδαμε τις πρώτες ώρες να γίνεται παράσταση στη συμμαχία. Αντίθετα, είδαμε προβλέψεις από κυβερνητικά στελέχη οι οποίες απέτυχαν όλες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία κρατά μια εθνική στάση με χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και νηφαλιότητα σ΄αυτό το θέμα. “Παρ’ όλα αυτά, σε ό,τι μας αφορά θα στηρίξουμε την εθνική γραμμή και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και όταν θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας, θα έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη” επισήμανε.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να γίνει μόνο με πυγμή, με στρατηγική και με συγκεκριμένες κινήσεις από αυτούς που αποφασίζουν για το θέμα.