Διαφορετικές γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis

από Team MyPortal.gr
sms

Ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες και εσωκομματικό προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Novartis. Με τις εσωκομματικές τάσεις να διαφοροποιούνται στον τόνο της κριτικής τους.

Η μια γραμμή είναι η κυρίαρχη και την δίνουν οι αρμόδιοι υπουργοί Σταύρος Κοντονής και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου αλλά και του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά κινείται σε αυτό το μήκος κύματος. Κρίνοντας ως ικανοποιητική την πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, πως δεν θα μιλήσει καθόλου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά θα επιμείνει στο πολιτικό κομμάτι. Στην ίδια γραμμή και ο Παύλος Πολάκης.

Αντίθετα αρκούντως επιφυλακτικοί έχουν εμφανιστεί όλο αυτό το διάστημα και σε εσωκομματικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης.

Η τάση των «53+» επιμένει σε όλους τους τόνους ότι «είναι άλλο οι ενδείξεις και άλλο οι αποδείξεις». Ο Νίκος Φίλης δεν έχει κρύψει τις επιφυλάξεις του ως προς τους χειρισμούς που έγιναν, καθώς εμφανίζεται υπέρμαχος της άποψης ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση σε βάθος, αλλά λαμβάνοντας υπόψη κι άλλους παράγοντες.

Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους στα όργανα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Ξυδάκης (σε συνέντευξή του μάλιστα είχε δηλώσει ότι «η τυφλή πόλωση δεν ωφελεί κανένα») και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο Στέργιος Πιτσιόρλας το πήγε πιο θεσμικά, θίγοντας τις αρνητικές παρενέργειες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στην ίδια γραμμή και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.