Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ένδειξης καλής θέλησης απο την πΓΔΜ η μετονομασία του Αεροδρομίου και του κεντρικού αυτοκινητόδρομου της

από Team MyPortal.gr
sms

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, μετά τις συναντήσεις που είχε στο Νταβός ενημερώνει αυτήν την ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. . Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγιναν βήματα ώστε η άλλη πλευρά να αντιληφθεί πως προτεραιότητα είναι η απάλειψη των θεμάτων αλυτρωτισμού. Χαρακτήρισε επίσης ως θετική ένδειξη καλής θέλησης την απόφαση Ζάεφ να μετονομάσει το αεροδρόμιο και τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας που σήμερα καλούντα “Μέγας Αλέξανδρος”. “Κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εστίασε και αυτός στο θέμα του αλυτρωτισμού, τονίζοντας πως δεν το θέτει μόνο η Ελλάδα αλλά είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. “Η πορεία προς Ε.Ε. περνάει μέσα απο την απάλειψη των στοιχείων αλυτρωτισμού”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στα Σκόπια ο ΠτΔ.