Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και το ακροατήριο του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή κατά την είσοδο του το Σάββατο το μεσημέρι στην αίθουσα του Porto Palace που πραγματοποιούνταν οι εργασίες. Ο Κώστας Κυρανάκης που συντόνιζε τη συζήτηση που ήταν σε εξέλιξη τη διέκοψε ώστε να καλωσορίσει τον πρώην πρωθυπουργό που τον υποδέχονταν θερμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όταν δε τον προσφώνησε η αίθουσα σείστηκε απο τα χειροκροτήματα. Καθισμένοι δίπλα-δίπλα Μητσοτάκης και Καραμανλής φάνηκε να συζητούν σε πολύ καλό κλίμα. Στη συνέχεια ο Καραμανλής χειροκρότησε όρθιος τον Μητσοτάκη όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει και ο Μητσοτάκης του το “ανταπέδωσε” με θερμά λόγια για τη στάση του το 2008 στο Βουκουρέστι. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως συνηθίζει, έδωσε κανονικά το παρών σε μια ακόμη κομματική διαδικασία στην εκλογική του περιφέρεια ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο για εσωκομματικές παρερμηνείες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο το βήμα του 11ου Εθνικού Συνεδρίου στις 16-17 Δεκεμβρίου αναμένεται να κάνει στρατηγικό άνοιγμα στον κεντρώο χώρο αλλά θέλει πρώτα εσωκομματική ηρεμία καθώς η στρατηγική του αυτή και γενικότερα το στίγμα που προτάσσει έχει δεχθεί εσωτερική αμφισβήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό. Απο την Πειραιώς λένε πως είναι μια απο τις τακτικές συναντήσεις και συζητήσεις τους και στην ατζέντα βρέθηκαν αφενός οι πολιτικές εξελίξεις, αφετέρου το επικείμενο συνέδριο.