Η συνάντηση Πέγκα-Αμπατζά, ο Φιλιππίδης με Ζέρβα και οι παρεμβάσεις Ιωακείμοβιτς

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

Η πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη σήμανε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η δε αναφορά του ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαΐου έβαλε ξανά μπροστά τις μηχανές των βουλευτικών και πολιτικών γραφείων.

Πρώτος από όλους ο Θόδωρος Καράογλου ο οποίος συνεχίζει να «οργώνει» τη Β΄ Θεσσαλονίκης.  Ήδη συναντήθηκε με φίλους του στην Ασπροβάλτα, στο Καλοχώρι, στα Κύμινα, στην Αγχίαλο, στο Μελισσοχώρι και συνεχίζει. «Διότι οι αγώνες δεν κερδίζονται δια μαγείας αλλά πόρτα-πόρτα» όπως έγραψε πρόσφατα στη σελίδα του στο Facebook.

Μαθαίνουμε ότι ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο πιθανής υποψηφιότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης με  τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Οι πληροφορίες λένε ότι το εξετάζει σοβαρά και ίσως τις επόμενες ημέρες υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Πιο εξωστρεφή χαρακτήρα αποκτά η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Η δήλωση του προέδρου της, Ζήση Ιωακείμοβιτς, με την οποία απάντησε στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Τοπικό Χειρισμό 1 του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, δείχνει ότι κάτι αλλάζει στα γραφεία της  Μιχαήλ Καλού, καθώς ειλημμένη απόφαση της Διοικούσας είναι από εδώ και στο εξής να παρεμβαίνει δυναμικά στα πολιτικά πεπραγμένα της πόλης.

Ένα ιδιαίτερο ενσταντανέ έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Μαρτίου στην πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Κατά τη διάρκεια της ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας συναντήθηκε για πρώτη φορά και συνομίλησε με τον συντονιστή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αμπατζά. Αν η πρώτη αυτή γνωριμία μετουσιωθεί σε στήριξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να… ψάχνονται ενόψει των δημοτικών εκλογών και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Γραφεία στη Θεσσαλονίκη αποκτά η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Για αυτό η πρώην Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο κέντρο της πόλης.

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να είναι υποψήφιος στην Α’  Θεσσαλονίκης. Βλέπετε, στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν ότι μπορούν να εκλέξουν και δεύτερη έδρα στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της πόλης.

Αυτά μέχρι στιγμής. Τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα….