Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει υποψήφιο για την Περιφέρεια, συζητήσεις για υποψήφιους βουλευτές στη ΝΔ και ο δραστήριος πρόεδρος του ΣΕΒΕ

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

Εμείς δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες αλλά κάνουμε ρεπορτάζ. Και όταν δεν ρωτάμε, έρχονται και μας τα λένε…Οι πηγές μας αναφέρουν πως τα σενάρια για προσφυγή στην κάλπη μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού δηλαδή στις αρχές του 2023 δεν είναι λύση που εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εάν θέλαμε να ποντάρουμε τα λεφτά μας σε ημερομηνίες, θα κυκλώναμε το δεύτερο 15θήμερο του Μαΐου για την πρώτη Κυριακή και ένα μήνα μετά, στο δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου τη δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Όποτε πάντως και αν έχουμε εθνικές εκλογές η Μελίνα Μαρία Δερμεντζοπούλου δεν θα είναι υποψήφια. Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κεντρική Μακεδονία δηλώνει ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου, διαψεύδοντας τις όποιες φήμες είχαν ακουστεί για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σε αντίθεση με τη Μελίνα που μένει Περιφέρεια, η Έλενα Ράπτη επιμένει βουλευτικά. Θέλοντας να σβήσει τη φωτιά που πήγε να ανάψει, με φημολογούμενη κάθοδο της στο δήμο Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Και μιας και πιάσαμε τις διαδρομές μεταξύ Βουλής και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κρατήστε το όνομα του Άγγελου Τόλκα ως υποψήφιου αντιπάλου του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πρόσωπο που αρέσει στην Κουμουνδούρου και φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία επίσης «ακούγεται» ως διάδοχος του Χρήστου Γιαννούλη στη μάχη της Περιφέρειας με τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένουμε στο ΣΥΡΙΖΑ όπου η Κατερίνα Νοτοπούλου δέχθηκε επίθεση φιλίας από το Βασίλη Κικίλια στη PHILOXENIA. OΥπουργός Τουρισμού μίλησε με άκρως κολακευτικά σχόλια για τη «σκιώδη» Υπουργό Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο της ομιλίας στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού. Της απέδωσε τα εύσημα γιατί ασκεί «δημιουργική αντιπολίτευση» με «εύστοχη κριτική» και σημείωσε πως διατηρεί με την Κατερίνα Νοτοπούλου «δημιουργική συνεργασία». Φαίνεται πως ο Τουρισμός ενώνει, και πρέπει να ενώνει…

Ρωτήσαμε βουλευτή της ΝΔ ποιο χαρακτηριστικό πρέπει να έχει το πρόσωπο που θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης κόντρα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Ισχυρή βούληση» μας απάντησε, ορθά κοφτά, ίσως γιατί στο παρελθόν κάποιοι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία…

Το έχει πάρει πάνω του ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων το στοίχημα της προώθησης του μακεδονικού εμπορικού σήματος. Ο Σίμος Διαμαντίδης ξεκίνησε μια σειρά επισκέψεων σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας προβάλλοντας το Μ – Macedonia the Great και όπως μας είπε στη ραδιοφωνική μας εκπομπή, η ανταπόκριση των επιχειρήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στόχος του Προέδρου, το μακεδονικό σήμα να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας τα ποιοτικά προϊόντα της Μακεδονίας μας.