5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας παρακολουθεί μέσω Whatsapp!

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Μπορεί να χρησιμοποιείται με χιουμοριστικό τρόπο στις περιπτώσεις που μπαίνουμε στο Instagram ή το Facebook κάποιου και βλέπουμε όλες τις αναρτήσεις του, αλλά το stalking μπορεί να γίνει αρκετά σκοτεινότερο από αυτό.

Μια συμπεριφορά που μπορεί να είναι αθώα ή ασήμαντη, μπορεί να δημιουργήσει στο θύμα μια αίσθηση γενικευμένης ανασφάλειας αν επαναλαμβάνεται συχνά. Στο Whatsapp, όπως και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, είναι αρκετά εύκολο κάποιος να παρακολουθήσει τις κινήσεις σας, αν και όχι ακριβώς όπως περιμένετε.

Ο μηχανικός λογισμικού Robert Heaton εξηγεί ότι κάποιος μπορεί να καταγράφει το πότε ξυπνάτε και το πότε κοιμάστε, αναλόγως με τις ώρες που συνδέεστε στην εφαρμογή, ή με ποιους ανθρώπους μιλάτε, παρατηρώντας εάν είστε συχνά online ταυτοχρόνως.

Αυτά είναι τα 5 σημάδια τα οποία πρέπει να προσέξετε αν έχετε την υποψία ότι κάποιος σας παρακολουθεί:

  • Είναι μονίμως online
  • Σας στέλνει κάθε φορά που συνδέεστε
  • Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στο status σας
  • Προσέχει και σχολιάζει τις αλλαγές στην φωτογραφία σας
  • Διαβάζει τα μηνύματα κατευθείαν με το που τα στέλνετε

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι έχοντας μόνο τον αριθμό του κινητού σας, μπορεί κάποιος να δει τη φωτογραφία, την κατάστασή σας και το πότε είστε ενεργοί. Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και η φωτογραφία σας στο Whatsapp μπορεί να προδίδει την κατάσταση σχέσης στην οποία βρίσκεστε, την πόλη που μένετε ή τα μέρη που συχνάζετε.

Για αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεστε οnline, όχι μόνο στο Whatsapp, αλλά σε όλες τις αντίστοιχες πλατφόρμες.