256.000 δολάρια για το πιστόλι του Τζέιμς Μποντ

από Team MyPortal.gr
sms

Το διάσημο πιστόλι τύπου Walther PP, που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι στην πρώτη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 256.000 δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος πλειστηριασμών Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο αγοραστής είναι ένας Αμερικανός φανατικός θαυμαστής του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε αυτό το μικρό, χαρακτηριστικό πιστόλι στην ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρ Νο».

Στην ταινία, ο Bρετανός μυστικός πράκτορας λαμβάνει τη διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther. «Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ’ αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν οι ανώτεροί του τον Μποντ.

Είκοσι πέντε ταινίες αργότερα, το πιστόλι Walther, στις διάφορες πιο βελτιωμένες εκδοχές του, παραμένει το όπλο που προτιμά ο 007.

Το πιστόλι που πουλήθηκε στη δημοπρασία, το οποίο δεν είναι εν λειτουργία, είναι ένα από τα αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σον Κόνερι στο πρώτο επεισόδιο του Τζέιμς Μποντ και ανήκε στον οπλοποιό της ταινίας μέχρι την πρώτη πώλησή του σε πλειστηριασμό το 2006.

Το περίφημο Walther ήταν ένα από τα 500 αντικείμενα του χολιγουντιανού κινηματογράφου που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien’s Auctions σε ειδική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς.

Στον κατάλογο περιλαμβανόταν επίσης το κράνος πιλότου καταδιωκτικού που φορούσε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun». Πουλήθηκε έναντι 108.000 δολαρίων.