Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι επισκέψεις Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Περιοδεία στο νομό Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 23 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Στο επίκεντρο, ασφαλώς, θα βρεθούν τα θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ώστε να παρουσιάσει το πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» σε δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβεβαίωνε ο Νίκος Ταχιάος ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πως θα παραμείνει στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως Δημοτικός Σύμβουλος. Τελικά παρά το ότι δεν εκλέχθηκε βουλευτής ανακοίνωσε την παραίτησή του από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου -στα οποία η αλήθεια είναι δεν βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο και πολλές φορές. Βέβαια έπαιξε το ρόλο της  και η ΝΔ και η προσέγγισή της με το Ζέρβα. Δεν γίνονταν από τη μια κεντρικά η κυβέρνηση και η ΝΔ να στήριζε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τοπικά ο επίσημος υποψήφιός της στο Δήμο να τον αντιπολιτεύονταν.

Αληθεύει ότι δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε με την παράταξη Ταχιάου και στη συνέχεια έφυγε από την «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» για να ενταχθεί στη δημοτική διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, τώρα διεκδικεί λόγο και ρόλο στις διαδικασίες που θα γίνουν ώστε η παράταξη να εκλέξει νέο επικεφαλής;

Στέλεχος της ΝΔ, που διαφημίζει διαρκώς ότι είναι πολύ κοντά στον Μητσοτάκη, μετά τις νικηφόρες εκλογές του περασμένου Ιουλίου ζήτησε τη θέση του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης. Μετά την αρνητική απάντηση ζήτησε τη ΔΕΘ και έλαβε ανάλογη απάντηση. Τελικά κάπου τακτοποιήθηκε αλλά πιστεύει πως δεν χωράει ποια σε αυτή τη θέση. Μαθαίνω ότι πρόσφατα ζήτησε από την Αθήνα ενόψει και του ανασχηματισμού αναβάθμιση σε θέση γενικής γραμματείας. Ας τα δουν αυτά στη ΝΔ αν είναι συμβατά με την εικόνα που θέλει να χτίσει για το κόμμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.