Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα λιαστής ντομάτας

Νόστιμο και χορταστικό κοτόπουλο με μυρωδικά και κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

Συστατικά

  • φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • ½ κ. γλυκού βασιλικός ξηρός
  • ½ κ. γλυκού ρίγανη
  • ½ κ. γλυκού θυμάρι
  • ½ λιαστές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ⅔ φλ. παρμεζάνα σε φλοίδες + έξτρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος

  • Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήσε για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε μια πιατέλα και σκέπασό το για να μην κρυώσει.
  • Ρίξε το σκόρδο, τα αποξηραμένα βότανα και τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα και τις φλοίδες παρμεζάνας.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός άφησε να μαγειρευτούν για περίπου επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και με την κουτάλα σκέπασέ το με τη σάλτσα.
    Σέρβιρε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα και κλωνάρια θυμαριού.
No Comments Yet

Comments are closed