Υπουργός Ναυτιλίας: Το λιμάνι της Σαμοθράκης δεν είχε καθαριστεί επί δεκαετίες

Τη διαβεβαίωση ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη θα διασφαλιστεί είτε το πλοίο της saos κριθεί αξιόπλοο είτε όχι παρείχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτκής Γιάννης Πλακιωτάκης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ακόμα ότι το ταχύπλοο καταμαράν «Andros jet» θα συνεχίσει και αύριο Τετάρτη 21/08 τα δρομολόγιά του στη συγκεκριμένη γραμμή, ενώ σήμερα, πρόσθεσε, το υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει πλήρη εικόνα για την αποκατάσταση της βλάβης στο πλοίο της saos.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «ο πυθμένας του λιμανιού της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη δεν είχε καθαριστεί επί δεκαετίες».

«28 χρόνια είχε να καθαριστεί το λιμάνι στη Σαμοθράκη» επιβεβαίωσε από πλευράς του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Χρήστος Μέτιος.

Ειδικότερα, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι μόλις εννέα πλοία της ακτοπλοΐας μπορούν να δέσουν στο συγκεκριμένο λιμάνι. «Δεν υπήρχε λιμενική πολιτική στη χώρα» σημείωσε, μιλώντας για πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων που πρέπει να συγκεντρωθούν στο υπουργείο Ναυτιλίας για ενιαίο σχεδιασμό.

«Τέλος αυτής της εβδομάδας θα προκηρύξουμε το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές με βελτιωμένο πλαίσιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

O Γιάννης Πλακιωτάκης σχολίασε ότι 25 Ιουλίου και 6 Αυγούστου και τα δύο πλοία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ τον Ιανουάριο είχε αποκλειστεί η Σαμοθράκη για μια εβδομάδα.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε σαθρό πλαίσιο από το παρελθόν. Βρήκαμε πλοίο, το μοναδικό ελεύθερο πλοίο, μπορούσε να προσεγγίσει, αλλά δεν μπορούσε να δέσει λόγω καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων του πυθμένα, ενώ ούτε και αρματαγωγά του ΠΝ μπορούσαν να δέσουν» εξήγησε ο υπουργός.

No Comments Yet

Comments are closed