ΥΠΑΝ: Ελληνίδα η νέα πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους Φορείς Διαπίστευσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC είναι Ελληνίδα. Συγκεκριμένα, η κυρία Παπατζίκου, η οποία θα βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου που αποφασίζει για την ένταξη ή την αποπομπή των Εθνικών Φορέων Διαπίστευσης στις Συμφωνίες Αμοιβαίας Αναγνώρισης, ΕΑ Multilateral Agreements – EA MLAs της Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης.

Η κ. Παπατζίκου, στέλεχος του Ε.ΣΥ.Δ. από το 2005,  έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαπίστευση, ως μέλος από το 2010 της Ομάδας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στη συνέχεια το 2015 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑ – EA Executive Committee, το 2018, καταλαμβάνοντας τη θέση της  Αντιπροέδρου της ΕΑ – EA Vice Chair και τελικά σήμερα με την εκλογή της στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -ΕΑ MAC.

Η νέα πρόεδρος, εκλέχτηκε, σύμφωνα με το υπουργείο, στη θέση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στο πλαίσιο της διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης της ΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και μετά από πρόταση του προέδρου του Ε.ΣΥ.Δ., κ. Κωνσταντίνου Κούρταλη και του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Σπυρίδωνος Ποδάρα.

«Η Ελλάδα  σημείωσε άλλη μία μεγάλη επιτυχία. Μετά από πρόταση δική μου και της ηγεσίας του ΕΣΥΔ, ένα άξιο και καταξιωμένο στέλεχος του ΕΣΥΔ, η κυρία Μαρία Παπατζίκου, εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης.
Μία σπουδαία θέση, μέσα από την οποία θα μπορέσει να  υπηρετήσει και τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και την Ελλάδα. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

No Comments Yet

Comments are closed