Ξεκινάει το σχέδιο ανάταξης των αστικών συγκοινωνιών

Με το «πράσινο φως» που άναψε την Παρασκευή το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση για την παραχώρηση της εκτέλεσης των δρομολογίων 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, ξεκινάει ουσιαστικά η εφαρμογή και στην πράξη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών για την ανάταξη των πολύπαθων αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα δουν μια πρώτη βελτίωση στις μεταφορές ήδη από τις επόμενες εβδομάδες ενώ το καλοκαίρι εκτιμάται πως το επίπεδο των υπηρεσιών θα επανέλθει στα προ της προηγούμενης πενταετίας επίπεδα καθώς τα λεωφορεία στους δρόμους θα φθάσουν τα 500.

Σε πρώτο επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η μεταφορά γραμμών στα ΚΤΕΛ τα οποία ήδη παραλαμβάνουν τα 120 νέα λεωφορεία με τα οποία θα εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές της περιφέρειας. Από αυτά τα 100 θα είναι στους δρόμους ενώ παράλληλα θα απελευθερωθούν 60-70 λεωφορεία για τις ανάγκες των δρομολογίων στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Οι άλλες δύο κινήσεις που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν άμεσα είναι διαγωνισμός για επισκευή λεωφορείων που θα προσθέσει περίπου 50 λεωφορεία στους δρόμους που σήμερα είναι ακινητοποιημένα λόγω διαφόρων βλαβών και η μίσθωση με leasing 120 μεταχειρισμένων λεωφορείων (60 αρθρωτών και 60 απλών). Η προμήθεια θα επεκταθεί τους επόμενους μήνες για την μίσθωση άλλων 100 για την αντικατάσταση 90 λεωφορείων που θα αποσυρθούν λόγω ηλικίας.

Ο σχεδιασμός αυτός, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ θα καλύψει τους επόμενους μήνες τις ανάγκες του μεταφορικού έργου στο νομό Θεσσαλονίκης στο σύνολό τους.

No Comments Yet

Comments are closed