Ξεκινά τον Φεβρουάριο η διαδικασία απομάκρυνσης των φυτοφαρμάκων από τη Σταυρούπολη

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των πέντε τόνων φυτοφαρμάκων, που βρίσκονται αποθηκευμένα εδώ και δεκαπέντε χρόνια στο κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Κώστα Γιουτίκα, αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις υπογράψει ο ανάδοχος του νέου διαγωνισμού που διενεργήθηκε, θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

«Αυτό το θέμα μας έχει απασχολήσει πολύ καιρό. Ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ναυαγήσει, ωστόσο παραμένει σε ισχύ η δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος που επιτέλους θα λυθεί. Τα φυτοφάρμακα θα απομακρυνθούν με ασφάλεια, όπως πρέπει, από εταιρεία που διαχειρίζεται τέτοιου είδους απόβλητα, από ένα κτίριο που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ματαιωθεί τον Μάρτιο του 2019, καθώς υποβλήθηκαν από τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ελλιπή στοιχεία φακέλων στις προσφορές τους. Κατόπιν αυτού, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ειχε εγκρίνει την επαναπροκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού άνω των ορίων για την ανάδειξη αναδόχου του έργου.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η απομάκρυνση φυτοφαρμάκων από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της οδού Σοφοκλέους 34 στη Σταυρούπολη. Συγκεκριμένα θα απομακρυνθούν 403 μεταλλικά δοχεία με σακίδια φωσφορούχου αργιλίου, 188 χαλύβδινες φιάλες κενές και με περιεχόμενο υγροποιημένο αέριο υπό πίεση Βρωμιούχο Μεθύλιο, επτά πλαστικά δοχεία κενά και με περιεχόμενο 2,2-dichlorovinyl dimethyl phosphate (DDVP, diclorvos) και δύο μεταλλικά δοχεία κενά με πυρεθρίνη. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η συλλογή, συσκευασία, σήμανση, μεταφορά και διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων και η έκδοση Πιστοποιητικού Παραλαβής και Ορθολογικής Διαχείρισης.

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed