Ξέφρενο τσίκνισμα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το γλέντησαν για τα καλά χθες το απόγευμα μικροί και μεγάλοι στο αποκριάτικο πάρτυ που στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και χάρισε σε όλους ένα ξέφρενο ξεφάντωμα με παραδοσιακή μουσική, χορό, άφθονο κρασί και σουβλάκια γύρω από τη μεγάλη φωτιά!

Μαύρες χήρες, Χαβανέζες, Μίνι και Ζορό και πολλοί άλλοι… πρωταγωνιστές, παρέα με μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ», διέσχισαν από νωρίς το απόγευμα, χορεύοντας και τραγουδώντας στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης σκορπίζοντας το κέφι και τη ζωντάνια σε κάθε γειτονιά. Κι όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης και να τσικνίσουν με το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών του δήμου, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγ. Φωτεινή», το Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», μέλη του Συλλόγου Γυναικών «Εστία», τα πάντα ακμαία Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «Τα κάστρα», του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, την Ποντιακή Εστία Νεάπολης και την ΕΔΟΜΑΚ.

Αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, τη σκυτάλη παίρνει το αποκριάτικο πάρτυ της Δ.Ε. Νεάπολης στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και ακολουθεί της Δ.Ε. Αγ. Παύλου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου.

Το πνεύμα της Αποκριάς θα περάσει και φέτος από κάθε σημείο του δήμου, με αποκορύφωμα το αντάμωμα και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και πατροπαράδοτα φαγητά, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 10 το πρωί.

No Comments Yet

Comments are closed