Βραβείο σε Ελληνική έρευνα για την Οδική Ασφάλεια

To ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών), κύριος ελληνικός ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους πανευρωπαϊκά, έχει θεσπίσει από το 2018 δύο νέα ετήσια βραβεία ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: το βραβείο “Καλύτερης Δημοσίευσης Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή” και το βραβείο “Καλύτερης Δράσης Οδικής Ασφάλειας”. Τα φετινά βραβεία απονέμονται από κοινού με τη HELLASTRON και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Έτσι, στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Συνέδριου Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, έγινε η απονομή του πρώτου βραβείου, που αφορά την “Καλύτερη Δημοσίευση Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή”.

Το βραβείο απονεμήθηκε στους Απόστολο Αναγνωστόπουλο και Φωτεινή Κεχαγιά, για την εργασία τους με τίτλο “Turbo-roundabouts as an alternative to roundabouts in terms of traffic safety, capacity and pollutant emissions” (“Turbo”-κυκλικοί κόμβοι ως εναλλακτική κόμβων όσον αφορά την ασφάλεια της κυκλοφορίας, την ικανότητα και τις εκπομπές ρύπων).

Η επιλογή του φετινού, πρώτου βραβείου “Καλύτερης Δημοσίευσης Οδικής Ασφάλειας νέου ερευνητή” έγινε από τους 3 φορείς (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, HELLASTRON και ΣΕΣ).

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, “το σκεπτικό επιλογής των φετινών βραβείων συνάδει απόλυτα με τους στόχους των Ετήσιων Βραβείων Οδικής Ασφάλειας, που είναι να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές προαγωγής της οδικής ασφάλειας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, ώστε να τύχουν ευρείας εφαρμογής στη χώρα”.

No Comments Yet

Comments are closed