Βόζεμπεργκ: Η έκδοση ενός ευρωομολόγου θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της», τονίζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, σε γραπτή παρέμβασή της κατά την έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εγκριθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η κ. Βόζεμπεργκ ζήτησε, επίσης, από την Κομισιόν «πιο γενναία οικονομικά μέτρα» και «αλληλεγγύη στην πράξη», ενώ αναφέρθηκε στην «αποφασιστικότητα» και στα «γρήγορα αντανακλαστικά» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης, γεγονός που αναγνωρίστηκε διεθνώς, όπως υπογράμμισε.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφασιστικές πολιτικές, που δεν θα διχάσουν τον ευρωπαϊκό βορρά και το νότο, αλλά θα οδηγήσουν σε μαζική ανάκαμψη και από κοινού ανάληψη ευθυνών. Η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της», σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ. Και, μεταξύ άλλων, προσέθεσε: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μυαλό όλων μας βρίσκεται σε όσους παλεύουν στην πρώτη γραμμή και δίνουν μια άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:
«Η φονική πανδημία που βιώνουμε απέδειξε ότι είμαστε όλοι το ίδιο αδύναμοι μπροστά στον εχθρό. Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά στη διαχείριση της κρίσεως, γεγονός που αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Παρά τη δεκαετή κρίση χρέους που ταλάνισε τη χώρα μου και την σταθερά επιθετική πολιτική της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, η Ελλάδα στάθηκε γενναία και αποτελεσματικά απέναντι σε ένα διεθνές πρόβλημα, δείχνοντας το δρόμο σε μεγάλες και ισχυρές χώρες. Η υγειονομική κρίση χτύπησε την πόρτα όλων και εξάντλησε ακόμα και τις πιο εύρωστες οικονομίες.

Καλωσορίζουμε τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η Ένωση για την στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια ακόμα πιο σθεναρή αλληλεγγύη στην πράξη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφασιστικές πολιτικές, που δεν θα διχάσουν τον ευρωπαϊκό βορρά και το νότο αλλά θα οδηγήσουν σε μαζική ανάκαμψη και από κοινού ανάληψη ευθυνών. Η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου θα προσφέρει την απαιτούμενη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μυαλό όλων μας βρίσκεται σε όσους παλεύουν στην πρώτη γραμμή και δίνουν μια άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

No Comments Yet

Comments are closed